Skip directly to content

Tietoa sairauksista ja niiden hoidosta

Pfizerin tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kaikkialla maailmassa.

Autamme hoitamaan ja estämään monia yleisimpiä sairauksia.

Keskeiset terapia-alueemme ovat sydän- ja verisuonisairaudet, syöpä, rokotteet, neurologia, kipu, harvinaiset sairaudet ja immunologiset sairaudet.

Pfizerilla on useita terveyssivustoja suomalaisille. Niistä löytyy paljon tietoa sairauden hoitamisesta ja terveyden edistämisestä.

Alta löydät tietoa ja linkit kuluttajasivuillemme.

Emättimen hiivatulehdus

Emättimen hiivatulehdus on varsin yleinen naisten gynekologinen vaiva. Useimmiten tulehduksen aiheuttaa Candida albicans -hiivasieni, joka on yltynyt liikakasvuun.

Näin hoidat hiivatulehduksen

Glaukooma eli silmänpainetauti

Glaukooma tunnetaan myös nimillä silmänpainetauti tai viherkaihi, ja se on merkittävimpiä ehkäistävissä olevia sokeuden aiheuttajia. Glaukoomassa kohonnut silmäpaine vaurioittaa salakavalasti ja hitaasti näköhermoa ja näkökykyä ilman, että potilaalla olisi kipuja tai vaivoja.

Tunnista glaukooma

Kasvuhormonin vajaus

Kasvuhormonin vajaus on tila, jossa aivolisäke tuottaa liian vähän kasvuhormonia. Lapsilla vajaus aiheuttaa pituuskasvun hidastumista. Aikuisilla vajauksen oireet voivat olla epämääräisempiä.

Tutustu lapsenkasvu.fi-sivustoon

Pneumokokki

Pneumokokki on yleinen tartuntatauteja aiheuttava bakteeri. Se leviää pisaratartuntana ja aiheuttaa muun muassa keuhkokuumetta, korvatulehduksia ja poskiontelontulehduksia. Vakavimmillaan pneumokokki voi aiheuttaa myös aivokalvontulehduksen tai verenmyrkytyksen.

Lue lisää osoitteessa pneumokokki.fi

Syöpä

Joka kolmas suomalainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa syöpään. Syövän ennuste on kuitenkin parantunut viime vuosikymmenten aikana. Nykyisin yli puolet syöpään sairastuneista paranee.

Tutustu syöpäinfo.fi-sivustoon

TBE

Punkin välittämä aivotulehdus (TBE, puutiaisaivokuume, Kumlingen tauti) on vakava sairaus. Punkki voi tartuttaa sen ihmiseen, eikä siihen ole parantavaa lääkettä. Sen vuoksi on tärkeää rokottautua TBE:tä vastaan, jos oleskelee alueilla, joilla TBE:tä esiintyy.

Lue lisää TBE:stä osoitteessa punkkiklinikka.fi

Tulehdukselliset reumasairaudet

Yleisimpiä tulehduksellisia reumasairauksia ovat nivelreuma, selkärankareuma, nivelpsoriaasi eli psoriaasiartriitti ja lastenreuma. Yhteistä reumataudeille on se, että ne aiheuttavat tulehduksesta johtuvaa kipua ja turvotusta nivelissä.

Tutustu reuman hoitoon

Tupakoinnin lopettaminen

Tupakointi vahingoittaa lähes jokaista elimistön elintä, ja se lisää merkittävästi monien sairauksien riskiä. Tupakoinnin lopettaminen on yksi suurimmista terveysteoista, jonka itselleen voi tehdä.

Näin pääset eroon tupakasta

Yliaktiivinen rakko

Yliaktiivinen rakko on yleinen vaiva, josta kärsivät kaikenikäiset naiset ja miehet. Vaiva oireilee tihentyneenä virtsaamistarpeena, äkillisenä virtsaamispakkona, virtsankarkailuna ja yöllisinä virtsaamisina.

Lue lisää yliaktiivisesta rakosta

Ärtyvän suolen oireyhtymä

Ärtyvän suolen oireyhtymä on vaaraton mutta usein kiusallinen vaiva. Se on niin sanottu toiminnallinen vatsavaiva, jolloin suolessa ei ole mitään nähtävää vikaa, mutta sen toiminta on häiriintynyt.

Opi elämään herkän vatsan kanssa