Skip directly to content

Hekään eivät syntyessään tienneet mistä kaikesta voivat selvitä

Suomessa syntyy tänäänkin noin 140 lasta. On mahdotonta tietää etukäteen, mitä sairauksia kukin heistä saattaa elämänsä aikana kohdata. Onneksi emme myöskään vielä tiedä, mistä kaikesta he voivat parantua.

Tämän päivän eläkeläisten elinaikana on kehitetty uusia tehokkaita hoitoja esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään, reumaan ja HIViin. Samalla suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on noussut liki 20 vuodella yli 80 vuoteen.

Paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Maailmassa on arvioitu olevan 30 000 eri sairautta. Vain noin kolmasosaan niistä on saatavilla tehokasta hoitoa. Emme saa pysähtyä. Emme saa tyytyä siihen, mitä tähän mennessä on saavutettu.

Pfizerilla työskentelee noin 90 000 ammattilaista kautta maailman. Panostamme lääkekehitykseen noin 7 miljardia euroa joka vuosi. Tavoitteemme on tuoda joka vuosi suomalaistenkin saataville merkittäviä uusia lääkeinnovaatioita. Jokainen niistä voi mullistaa sinun tai läheistesi elämän tavalla, jota emme osaa vielä edes kuvitella.
 

Kehitys on vasta alkanut.