Skip directly to content

Minulla todettiin 1-vuotiaana verenvuototauti. Halusin silti jääkiekkoilijaksi. Nyt olen sellainen. Mitä te teette seuraavaksi?

Hemofiliaa eli verenvuototautia sairastavalta ihmiseltä puuttuu veren hyytymiseen vaikuttava tekijä. Se tekee elämästä hyvin riskialtista. Esimerkiksi leipäveitsellä sormeen leikattu haava voisi johtaa pitkään sairaalahoitoon tai jopa kuolemaan ellei sairauteen olisi lääkitystä.

Lääkekehitys on mullistanut hemofilian hoidon. Nykyisin sen kanssa on mahdollista elää normaalia elämää. Jopa toteuttaa unelmansa ammattijääkiekkoilijan urasta kuten eräs amerikkalainen urheilija on tehnyt. Hemofiliapotilaille ei tosin suositella ammatteja tai harrastuksia, joissa on loukkaantumisen riski.

Lääketieteen historia on avun saaneiden ihmisten historiaa. Paljon on kuitenkin vielä saavuttamatta. Maailmassa on arvioitu olevan eri 30 000 sairautta. Niistä vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa.

Pfizerilla työskentelee noin 90 000 ammattilaista kautta maailman, ja panostamme lääkekehitykseen noin 7 miljardia euroa joka vuosi. Unelmamme on auttaa yhä useampia ihmisiä elämään täyttää elämää ja toteuttamaan omia unelmiaan.

 

Kehitys on vasta alkanut.