Skip directly to content

Pfizer tutkii ja kehittää uusia lääkkeitä

Uusien lääkkeiden tutkiminen ja kehittäminen on Pfizerin liiketoiminnan ydintä. Pfizer käyttää vuosittain noin 7 miljardia euroa lääketutkimukseen.

Lääketiede edistyy nykyään vauhdilla. Ihmisen perimä pystytään selvittämään nykytekniikalla nopeasti, ja tutkijoilla on yhä parempi käsitys sairauksien syntymekanismeista.

Tieteen kehitys on muuttanut myös lääketutkimusta: sitä tehdään yhä enemmän yhteistyössä eri kumppanien kanssa.

Tehtävää riittää, sillä suureen osaan tunnetuista, noin 30 000 sairaudesta ei ole olemassa tehokasta hoitoa.

Useita painopistealueita

Pfizer keskittää tutkimustaan ja tuotekehitystään alueille, joilla on suuri tarve uusille hoidoille. Painopistealueitamme ovat:

 • Sydän- ja verisuonisairaudet
  • Kehitämme hoitomuotoja, jotka hidastavat tai estävät taudin etenemistä sekä parantavat elämänlaatua potilailla, joilla on vaikeaa ylipainoa, tyypin 2 diabetes, sydän- ja verisuonitauti tai munuaissairaus. Tutkimuksissa pyrimme ymmärtämään muun muassa kehon aineenvaihduntaa, insuliiniherkkyyttä ja taustalla vaikuttavaa ihmisen geneettistä yhteyttä näihin sairauksiin.  Lisäksi antikoagulaatio on yksi vahva tutkimusalueemme aivohalvauksen ehkäisyn, eteisvärinän hoidon ja laskimotromboembolian alueilla.
    
 • Syöpä
  • Pfizer tutkii ja kehittää lääkkeitä, jotka vaikuttavat merkittävästi syöpäpotilaiden elämään. Monitieteisen lähestymistavan avulla tutkimusryhmämme esimerkiksi tunnistavat muutoksia, jotka ajavat syöpäsolujen kasvua. Tavoitteenamme on kehittää entistä yksilöllisempiä ja kohdistetumpia lääkkeitä eri syöpäsairauksien hoitoon. Tutkimme ja kehitämme hoitoja muun muassa munuais-, rinta- ja paksusuolen syöpään sekä ei-pienisoluiseen keuhkosyöpään ja verisyöpiin.
    
 • Rokotteet
  • Pfizerilla on pitkä historia rokotteiden tutkimisessa ja kehittämisessä. Tänä päivänä keskitymme rokotetutkimuksissa muun muassa pneumokokkitaudeilta suojautumiseen. Lisäksi meillä on aktiivista rokotekehitystä vaikeahoitoisiin tartuntatauteihin, joita aiheuttavat meningokokki B ja Staphylococcus aureus -bakteerit. Pfizer tutkii rokotteita myös pitkäaikaisiin kroonisiin sairauksiin, esimerkiksi nikotiiniriippuvuuteen ja allergiseen astmaan.
    
 • Neurologia ja kipu
  • Tutkijamme käyttävät uusimpia menetelmiä tutkiessaan neurodegeneratiivisia ja neuropsykiatrisia sairauksia ja kehittäessään uuden sukupolven hoitomuotoja näihin sairauksiin. Tutkimus pohjautuu ihmisen biologiaan, aivokuvantamiseen, uusiin biomarkkereihin ja aivojen rakenteiden syvempään ymmärtämiseen. Tutkimme ja kehitämme uusia lääkkeitä muun muassa Alzheimerin tautiin, Parkinsonin tautiin, skitsofreniaan ja Huntingtonin tautiin.
  • Kipua ja kivun hallintaa Pfizer tutkii mahdollisimman laaja-alaisesti. Tutkijamme kehittävät uusia hoitomuotoja ja myös entistä parempia versioita nykyisistä kivun hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä.  Pfizerin tuotekehitysputkessa on kehitteillä hoitomuotoja muun muassa akuuttiin krooniseen kipuun ja syövän aiheuttamaan kipuun.
    
 • Harvinaiset sairaudet
  • Harvinaiset sairaudet ovat vakavia tauteja, joita esiintyy väestötasolla vain vähän. Suurin osa harvinaisista sairauksista on geneettisiä ja siten myös perinnöllisiä. Pfizer pyrkii kehittämään uusia ja tehokkaita hoitoja harvinaisiin sairauksiin. Lääketieteen nopean kehityksen vuoksi tutkijoilla on yhä enemmän tietoa näistä geneettisistä sairauksista molekyylitasolla. Sen vuoksi uskomme, että nyt on oikea aika yhdistää tieteellinen asiantuntemus ja lääkekehitys, jotta yhä useampaan harvinaiseen sairauteen saadaan uusia hoitoja. Pfizerilla on kehitteillä hoitoja muun muassa sirppisoluanemiaan, hemofiliaan, lihasdystrofiaan ja kystiseen fibroosiin.
    
 • Immunologiset sairaudet
  • Pfizerin tavoitteena on muuttaa kroonisten tulehdussairauksien hoitoa. Nykyään moniin näistä sairauksista on tarjolla vain oireita lievittäviä lääkkeitä. Pyrimme tutkimaan tulehduksen syitä molekyylitasolla ja kehitämme entistä parempia lääkkeitä. Pfizerilla on myös tutkimusohjelmia, joissa tutkitaan tulehdusta keuhkoissa ja munuaisissa. Näissä tulehdustiloissa vaikuttavat mekanismit voivat johtaa keuhkoahtaumataudin tai kroonisen munuaissairauden puhkeamiseen. Pfizerilla on kehitteillä uusia hoitoja muun muassa tulehduksellisiin suolistosairauksiin (IBD), kuten Crohnin tautiin ja haavaiseen paksusuolen tulehdukseen. Meneillään on myös tutkimuksia psoriaasikseen, krooniseen munuaissairauteen ja keuhkoahtaumatautiin.

Tutustu tutkimustyöhömme kansainvälisillä sivuillamme (englanniksi).

Satoja lääketutkimuksia

Pfizerilla on parhaillaan meneillään satoja lääketutkimuksia eri puolilla maailmaa. Tuotekehitysportfoliossamme on yli 90 lääkettä.
Päivitämme kehitettävien tuotteidemme listaa säännöllisesti ja julkaisemme tuotekehitysportfoliomme neljä kertaa vuodessa. Tutustu tuoteportfolioomme kansainvälisillä sivuillamme (englanniksi).

Useita tutkimuskeskuksia eri puolilla maailmaa

Pfizerilla on kaikkiaan yhdeksän suurta tutkimus- ja kehityskeskusta. Niistä seitsemän sijaitsee Yhdysvalloissa ja kaksi Britanniassa.
Näiden lisäksi Pfizerilla on lukuisia pienempiä tutkimuskeskuksia ympäri maailmaa. Lisätietoa tutkimuskeskuksistamme löydät kansainvälisiltä sivuiltamme (englanniksi).