Skip directly to content

Pfizerin hyväntekeväisyys Suomessa ja maailmalla

Pfizer tukee terveydenhuollon ja hyvinvoinnin kehittämistä Suomessa ja maailmalla. Valtaosa lahjoituksistamme on lääkkeitä.

Suomessa Pfizerin pitkäaikaisin hyväntekeväisyyskohde on ollut HYKS Lastenklinikka, jota olemme tukeneet vuodesta 2003 alkaen.

Vuotuisen tukisumman lisäksi järjestämme jo perinteeksi muodostuneen piirustuskilpailun, joka ilahduttaa vuosittain Lastenklinikoiden potilaita. Kilpailun upeita piirroksia käytetään myös kuvittamaan Pfizerin jokavuotinen joulukortti.

Useita hyväntekeväisyyshankkeita eripuolilla maailmaa

Maailmalla olemme mukana monissa avustushankkeissa, kuten tarttuvien tautien instituutti IDI:ssa Ugandassa sekä kansainvälisessä trakooma-aloitteessa.

Ugandassa koulutamme paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia hoitamaan ja ehkäisemään HIV:tä, aidsia, tuberkuloosia ja malariaa.

Trakooma-aloitteen tavoitteena puolestaan on saada sokeuttava trakooma kukistettua maailmasta vuoteen 2020 mennessä.

Pfizer on myös mukana kansainvälisessä Gavi-liittoumassa. Sen kautta olemme sitoutuneet toimittamaan 480 miljoonaa annosta pneumokokkirokotetta merkittävästi alennettuun hintaan maailman köyhimpien lasten rokottamiseksi. Rokotteet toimitetaan vuoteen 2023 mennessä.

Rahoitamme myös tupakoinnin vähentämiseen ja syöpätautien ehkäisemiseen liittyviä hankkeita. Esimerkiksi vuosina 2008–2011 Pfizer jakoi 47 miljoonaa dollaria apurahoja syöpäjärjestöille ja tupakoinnin lopettamista edistäville tahoille.

Pfizerilaisilla oma Health Fellows -ohjelma

Pfizerilla on myös oma, sisäinen Health Fellows -ohjelma. Sen kautta työntekijöillämme on mahdollisuus työskennellä väliaikaisesti kehitysmaissa.

Alta löydät lisätietoja hyväntekeväisyyshankkeistamme eri puolilla maailmaa:

Näkökulmia – Pfizer Ugandassa: lääkkeitä, koulutusta, sairaaloita ja tutkimusta ilmaiseksi
Tarttuvien tautien instituutti IDI (englanniksi)
Kansainvälinen trakooma-aloite (englanniksi)
Yhteistyö HIV:tä ja aidsia vastaan (englanniksi)