Skip directly to content

Pfizerin tuotekehitysputkessa on paljon lääkkeitä

Pfizerilla on kehitteillä paljon uusia lääkkeitä. Tällä hetkellä tuotekehitysputkessamme on yli 90 lääkettä.

Yksityiskohtaista tietoa tuotekehitysputkestamme löydät kansainvälisiltä sivuiltamme (englanniksi).

Uusia lääkkeitä syöpään

Kuten tuotekehitysputkestamme ilmenee, Pfizer kehittää parhaillaan lääkkeitä useille keskeisille lääketieteen osa-alueille.

Syöpä on nykyisin lääkekehityksen nopeimmin kehittyvä alue ja se on myös Pfizerin tuotekehityksessä keskeisellä sijalla. Noin joka toinen uusi lääke on syöpälääke.

Syöpälääkkeitä kehitetään yhä useammin kohdennetuille potilasryhmille. Tutkijat hyödyntävät muun muassa geenitutkimusta kehittäessään uusia täsmähoitoja.

Uudella mekanismilla vaikuttavia lääkkeitä

Pfizer panostaa tutkimustyössä merkittävästi myös sydän- ja verisuonitautilääkkeiden kehitykseen. Suunnittelemme esimerkiksi uudella mekanismilla vaikuttavan kolesterolilääkkeen tuomista potilaille.

Yksi keskeinen tutkimusalueemme ovat tulehdussairaudet, esimerkiksi reumataudit ja tulehdukselliset suolistosairaudet. Pfizerilla on viime vaiheen tutkimuksissa esimerkiksi uudella mekanismilla vaikuttava reumalääke.

Myös kipu ja hermoston sairaudet, erityisesti Parkinsonin tauti ja Alzheimerin tauti, ovat keskeisiä tutkimuskohteitamme.

Lisäksi Pfizer kehittää lääkkeitä harvinaisiin sairauksiin, esimerkiksi hemofiliaan ja lihasrappeumatauteihin, sekä rokotteita muun muassa vaikeahoitoisiin tartuntatauteihin.