Skip directly to content

Sosiaalisen median kanavien käyttöehdot

Pfizer Suomi käyttää aktiivisesti Facebookia (@PfizerSuomi) ja YouTubea (Pfizer Suomi).  Tiliemme sisältö on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille.

Sosiaalisen median kanavissamme jaamme uutisia ja tietoa yrityksestämme sekä eri terapia-alueista. Toimimme hyvin säännöstellyllä toimialalla, jota säätelevät mm. lääkelaki ja Lääketeollisuuden eettiset ohjeet. Sen vuoksi emme voi käydä keskustelua tuotteistamme, muiden yrityksen tuotteista, hoidoista tai hoitovaihtoehdoista sosiaalisen median kanavissamme. Nämä keskustelut on hyvä käydä hoitavan lääkärin tai terveydenhuollonalan ammattilaisen kanssa yksityisesti.

Mm. yllämainitusta syystä YouTube-kanavallamme ei ole kommentointimahdollisuutta. Alla ovat Facebook-tilimme käyttöehdot, jotka löytyvät myös seinältämme.

Jos sinulla on kysymyksiä sosiaalisen median kanavistamme, niin olethan meihin yhteydessä: Pfizer vaihde, (09) 430 040.

Facebook-tilimme käyttöehdot

Huomaathan, että seinällämme voit kommentoida ainoastaan Pfizerin aloittamia keskusteluja, et aloittaa omaa keskustelua. Lisäksi pidätämme oikeuden poistaa kommentteja tietyissä tilanteissa. Seuraavassa kerromme, miksi saatamme joskus joutua poistamaan seinällemme kirjoitettuja kommentteja.

Kommenttisi käsittelee lääkevalmistetta (meidän tai jonkun muun yrityksen)

Pfizer on sitoutunut noudattamaan lääkealaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Reseptivalmisteiden markkinointi kuluttajille on Suomen laissa kielletty, ja reseptivapaista valmisteistakin tarjottavan tiedon on oltava tasapuolista. Jos kirjoituksessasi viitataan minkä tahansa yrityksen tuotteeseen tai brändiin, meidän on poistettava se, sillä emme voi taata, että se täyttää edellä mainitut ehdot.

Kommenttisi käsittelee mahdollista haittavaikutusta

Jos kommentissasi käsitellään Pfizerin valmisteen mahdollista haittavaikutusta, saatamme joutua olemaan sinuun yhteydessä lisätiedon saamiseksi. Jos haluat raportoida Pfizerin valmisteeseen mahdollisesti liittyvän haittavaikutuksen, voit tehdä sen soittamalla meille numeroon: (09) 430 040.

Kommenttisi sisältää asiattomuuksia

Jos käytät asiatonta tai mautonta kieltä, kommenttisi poistetaan (ellei Facebook poista sitä ennen meitä). Mauttomien kommenttien ohella moderoimme vastauksia henkilökohtaisuuksien tai tiettyyn etniseen, uskonnolliseen tai muuhun ryhmään kohdistuvien loukkaavien kommenttien varalta. Muistathan siis noudattaa hyviä ja asiallisia tapoja, kun kirjoitat seinällemme.

Kommenttisi sisältää lääketieteellisiä neuvoja, suosittelua tai hintatietoja

On hienoa, että haluat auttaa, mutta koska virheellisillä lääketieteellisillä neuvoilla voi olla vakavat seuraukset, emme voi sallia niitä seinällämme. Kannustamme kääntymään lääkärin puoleen, mikäli sinulla on terveyteen tai lääkitykseen liittyviä kysymyksiä. Lääkevalmisteiden suosittelu on lääkealan eettisten ohjeiden mukaan kiellettyä, joten poistamme suorat suosittelut. Myös hintatietoja sisältävät kommentit joudumme poistamaan.

Kommenttisi ei liity aiheeseen

Tämä perustelu on hankala: emme halua sensuroida kirjoituksia, mutta joskus kommentit eivät mitenkään liity käsittelevään aiheeseen, sisältävät perusteettomia väitteitä, ovat roskapostia tai mainostavat tuotteita tai palveluita. Jos olemme poistaneet kommenttisi mielestäsi perusteettomasti, olethan meihin yhteydessä (09) 430 040.

Varmuuden vuoksi

Joskus joudumme poistamaan kommentteja syystä, jota ei ole lueteltu edellä. Pyrimme päivittämään tätä listaa, mutta huomaathan, että Pfizer pidättää oikeuden poistaa kommentteja omaan harkintaansa perustuen. Jos olemme poistaneet kommenttisi mielestäsi aiheettomasti, olethan meihin yhteydessä: (09) 430 040.