Skip directly to content

Työtä, joka tuottaa työtä

Lääkekehitys vaatii valtavia panostuksia. Päätös sijoittaa työtä ja rahaa uuden lääkkeen kehittämiseen on aina riskisijoitus, koska moni lääkekehitysprojekti epäonnistuu. Jonkun on kuitenkin oltava valmis kantamaan riskit, koska muuten uusia lääkkeitä ei enää löydetä. Maailman johtava uusien lääkkeiden kehittäjä Pfizer panostaa lääkekehitykseen joka vuosi noin 7 miljardia euroa.

Suuren taloudellisen riskin vastapainoksi lääkekehityksen onnistumisen hyödyt ovat yhteiskunnalle ja yksittäisille ihmisille mittaamattoman arvokkaat. Viimeisten 20 vuoden aikana esimerkiksi syövän, sydän- ja verisuonisairauksien, nivelreuman, masennuksen, Alzheimerin taudin ja mahahaavan lääkehoito on muuttanut näitä sairauksia sairastavien elämää ratkaisevasti.

Lääkehoito säästää usein sairauden hoidon kokonaiskustannuksia. Monissa tapauksissa se myös antaa hoitoa saavalle ihmiselle lisää työkykyisiä vuosia. Kun puhutaan suurista sairauksista, lääkekehittäjiemme onnistumiset antavat Suomenkin kansantaloudelle valtavan määrän lisää tuottavaa työtä pidentyneiden työurien muodossa.

Olemme ylpeitä työstämme, ja sitä on vielä paljon tehtävänä. Maailmassa on arvioitu olevan 30 000 eri sairautta. Niistä vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa. Olemme tulleet pitkälle, mutta haluamme jatkaa eteenpäin.