Skip directly to content

Visiomme: kehitys on vasta alkanut

Kehitys on vasta alkanut. Se on visiomme ja lupaus, joka kuvastaa Pfizerin toimintaa, tahtotilaa ja asennetta tämän päivän Suomessa. Missiomme on mahdollistaa paras lääkehoito suomalaisille.

Lääketiede on mullistanut elämämme. Elämme tänään pidempään ja terveempinä kuin koskaan aikaisemmin. Haluamme kertoa, että Pfizerilla – yhdellä maailman johtavista uusien lääkkeiden kehittäjistä – on ollut merkittävä rooli lääketieteen edistämisessä.

Kehitys on vasta alkanut -lupaus kuvaa pitkäjänteistä sitoutumistamme ihmisten terveyden ja elämänlaadun edistämiseksi.

Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Maailmassa on arvioitu olevan 30 000 tunnettua eri sairautta, joista vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa. Emme saa pysähtyä. Emme saa tyytyä siihen, mitä tähän mennessä on saavutettu.

Uusien lääkkeiden kehittäminen vaatii riskinottoa

Uusien lääkehoitojen kehittäminen vaatii suuria panostuksia. Yhden uuden lääkehoidon tuominen potilaiden käyttöön maksaa noin miljardi euroa ja vaatii monialaista osaamista. Moni lääkekehitysprojekti epäonnistuu.

Me haluamme siitä huolimatta ottaa riskin ja tehdä asioita, joita kukaan ei ole ennen tehnyt. Se vaatii uskallusta ja rohkeutta, mutta olemme valmiita. Valmiita tekemään asioita, joita kukaan ei aiemmin ole tehnyt, eikä ehkä vielä edes ajatellut.

Me näemme uusia mahdollisuuksia voittaa sairauksia ja parantaa ihmisten elämää. Emme kuitenkaan pysty siihen yksin. Lääkehoidon lisäksi tarvitaan terveydenhuollon laajempaa kehittämistä ja uudenlaista yhteistyötä. Pfizer on mukana luomassa uusia toimintatapoja ja ratkaisuja yhteistyössä muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

Olemme tulleet pitkälle, mutta haluamme päästä vielä pidemmälle. Huomenna tiedämme enemmän kuin tänään. Huomenna osaamme auttaa niitäkin, jotka tänään eivät saa apua sairauteensa.

Kehitys on vasta alkanut.

 

Kehitys on vasta alkanut, Tarina 1: Hekään eivät syntyessään tiennneet mistä kaikesta voivat selvitä

Suomessa syntyy tänäänkin noin 140 lasta. On mahdotonta tietää etukäteen, mitä sairauksia kukin heistä saattaa elämänsä aikana kohdata. Onneksi emme myöskään vielä tiedä, mistä kaikesta he voivat parantua.

Tämän päivän eläkeläisten elinaikana on kehitetty uusia tehokkaita hoitoja esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään, reumaan ja HIViin. Samalla suomalaisten keskimääräinen elinajanodote on noussut liki 20 vuodella yli 80 vuoteen.

Paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Maailmassa on arvioitu olevan 30 000 eri sairautta. Vain noin kolmasosaan niistä on saatavilla tehokasta hoitoa.¹ Emme saa pysähtyä. Emme saa tyytyä siihen, mitä tähän mennessä on saavutettu.

Pfizerilla työskentelee noin 90 000 ammattilaista kautta maailman. Panostamme lääkekehitykseen noin 7 miljardia euroa joka vuosi. Tavoitteemme on tuoda vuosittain suomalaistenkin saataville merkittäviä uusia lääkeinnovaatioita. Jokainen niistä voi mullistaa sinun tai läheistesi elämän tavalla, jota emme osaa vielä edes kuvitella.

 

Kehitys on vasta alkanut.

PFIZER

 

Kehitys on vasta alkanut, Tarina 2: Työtä, joka tuottaa työtä

Lääkekehitys vaatii valtavia panostuksia. Päätös sijoittaa työtä ja rahaa uuden lääkkeen kehittämiseen on aina riskisijoitus, koska moni lääkekehitysprojekti epäonnistuu. Jonkun on kuitenkin oltava valmis kantamaan riskit, koska muuten uusia lääkkeitä ei enää löydetä. Maailman johtava uusien lääkkeiden kehittäjä Pfizer panostaa lääkekehitykseen joka vuosi noin 7 miljardia euroa.

Suuren taloudellisen riskin vastapainoksi lääkekehityksen onnistumisen hyödyt ovat yhteiskunnalle ja yksittäisille ihmisille mittaamattoman arvokkaat. Viimeisten 20 vuoden aikana esimerkiksi syövän, sydän- ja verisuonisairauksien, nivelreuman, masennuksen, Alzheimerin taudin ja mahahaavan lääkehoito on muuttanut näitä sairauksia sairastavien elämää ratkaisevasti.

Lääkehoito säästää usein sairauden hoidon kokonaiskustannuksia. Monissa tapauksissa se myös antaa hoitoa saavalle ihmiselle lisää työkykyisiä vuosia. Kun puhutaan suurista sairauksista, lääkekehittäjiemme onnistumiset antavat Suomenkin kansantaloudelle valtavan määrän lisää tuottavaa työtä pidentyneiden työurien muodossa.

Olemme ylpeitä työstämme, ja sitä on vielä paljon tehtävänä. Maailmassa on arvioitu olevan 30 000 eri sairautta. Niistä  vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa. Olemme tulleet pitkälle, mutta haluamme jatkaa eteenpäin.

 

Kehitys on vasta alkanut.

PFIZER

 

Kehitys on vasta alkanut, Tarina 3: Minulla todettiin 1-vuotiaana verenvuototauti. Halusin silti jääkiekkoilijaksi. Nyt olen sellainen. Mitä te teette seuraavaksi?

Hemofiliaa eli verenvuototautia sairastavalta ihmiseltä puuttuu veren hyytymiseen vaikuttava tekijä. Se tekee elämästä hyvin riskialtista. Esimerkiksi leipäveitsellä sormeen leikattu haava voisi johtaa pitkään sairaalahoitoon tai jopa kuolemaan ellei sairauteen olisi lääkitystä.

Lääkekehitys on mullistanut hemofilian hoidon. Nykyisin sen kanssa on mahdollista elää normaalia elämää. Jopa toteuttaa unelmansa ammattijääkiekkoilijan urasta kuten eräs amerikkalainen urheilija on tehnyt. Hemofiliapotilaille ei tosin suositella ammatteja tai harrastuksia, joissa on loukkaantumisen riski.

Lääketieteen historia on avun saaneiden ihmisten historiaa. Paljon on kuitenkin vielä saavuttamatta. Maailmassa on arvioitu olevan eri 30 000 sairautta. Niistä vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa.

Pfizerilla työskentelee noin 90 000 ammattilaista kautta maailman, ja panostamme lääkekehitykseen noin 7 miljardia euroa joka vuosi. Unelmamme on auttaa yhä useampia ihmisiä elämään täyttää elämää ja toteuttamaan omia unelmiaan.

 

Kehitys on vasta alkanut.

PFIZER