Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaTiedotteetSami Huilla Pfizer Suomen toimitusjohtajaksiSami Huilla Pfizer Suomen toimitusjohtajaksi

22.03.2022 klo 08.20

Sami Huilla on nimitetty Pfizer Suomen toimitusjohtajaksi. Nykyinen toimitusjohtaja Deb Mangone siirtyy Pfizerin sisällä uuteen tehtävään, Hospital-liiketoimintayksikön Euroopan klusterin johtajaksi. Sami aloittaa Pfizer Suomen toimitusjohtajana 1.4.2022 alkaen. 

Samilla on yli 20 vuoden monipuolinen kansainvälinen kokemus Pfizerilla eri tehtävistä. Hän on johtanut ja ohjannut menestyksekkäästi strategista liiketoimintaa ja taloushallintoa, ja hänellä on vahvat johtamis- ja ihmissuhdetaidot. Sami siirtyy uuteen rooliin Pohjoismaiden Hospital-liiketoimintayksikön johtajan tehtävästä. Hän on toiminut Suomen talousjohtajana, Kreikan, Kyproksen ja Maltan talousjohtajana sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen talousjohtajana. Vuosina 2016–2019 hän työskenteli Pfizer Essential Health Finland -yksikön maajohtajana. Pohjoismaiden Hospital-liiketoimintayksikön johtajana hän on toiminut vuodesta 2019. Sami asuu Espoossa yhdessä vaimonsa ja heidän kolmen lapsensa kanssa.

”Olen hyvin iloinen siirtyessäni Pfizer Suomen toimitusjohtajaksi. Edessämme on merkittäviä muutoksia Suomen toimintaympäristössä ja omassa toimintamallissamme, ja on hienoa päästä työskentelemään yhdessä sidosryhmien kanssa suomalaisten potilaiden parhaaksi”, Sami kertoo. 

Toimitusjohtajana Sami keskittyy seuraaviin kolmeen päätehtävään: 

  • Innovatiivisten lääkkeiden ja rokotteiden saatavuuden varmistaminen suomalaisille

  • Lääke- ja rokotetutkimukseen tehtävien investointien edistäminen Suomessa

  • Terveysalan tutkimus- ja innovaatioekosysteemin kehittäminen ja tukeminen. 


”Koronapandemian aikana tehtävämme globaalina yrityksenä Breakthroughs that change patients’ lives on ollut tärkeämpi kuin koskaan. Tiede ja tutkimus ovat keskiössä koronapandemian vastaisessa taistelussa ja tulevaisuuden hoitoja kehitettäessä. Tiivis yhteistyö terveydenhuollon toimijoiden kesken on modernien innovaatioiden perusta, mutta myös Suomen toimintaympäristön kehittämisen avain. Tavoitteenani onkin osaltani tukea Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian toteutumista”, Sami linjaa.  

”On ollut suuri ilo ja etuoikeus johtaa Pfizer Suomea. Pfizer Suomi saa Samista johtajan, joka elää arvojamme sekä asettaa aina ihmiset ja potilaat etusijalle”, aiempi toimitusjohtaja Deb Mangone toteaa.

***

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Jutta Joutseno, viestintäpäällikkö, Pfizer, puh. 09 430 040 (vaihde)

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.