Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
Sosiaalisen median kanavien käyttöehdotHomeSosiaalisen median kanavien käyttöehdot

Näissä sosiaalisen median kanavien käyttöehdoissa Pfizer Suomella viitataan Pfizer Oy:hyn, Tietokuja 4, 00330 Helsinki. Pfizer Suomi käyttää aktiivisesti Facebookia (Pfizer Suomi), Twitteriä (@PfizerSuomi) ja Instagramia (Pfizer Suomi) Lisäksi Pfizer Suomella on tilit YouTubessa (Pfizer Suomi) sekä Spotifyssa (Pfizer Suomi -podcastit). LinkedInin osalta PfizerSuomi käyttää globaalia Pfizer-tiliä, jossa se julkaisee sisältöä suomen kielellä ja tunnuksella #PfizerSuomi. Tiliemme sisältö on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille.

Sosiaalisen median kanavissamme jaamme uutisia ja tietoa yrityksestämme sekä eri terapia-alueista. Sisältö on julkaistu ainostaan yleisessä tiedotustarkoituksessa, eikä se korvaa terveydenhuollon ammattilaisen antamia neuvoja tai ohjeita. Ole aina yhteydessä lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon ammattihenkilöön terveyttä tai sairautta koskevissa kysymyksissä.

Toimimme hyvin säännöstellyllä toimialalla, jota säätelevät mm. lääkelaki ja Lääketeollisuuden eettiset ohjeet. Sen vuoksi emme voi käydä keskustelua tuotteistamme, muiden yrityksen tuotteista, hoidoista tai hoitovaihtoehdoista sosiaalisen median kanavissamme. Nämä keskustelut on hyvä käydä hoitavan lääkärin tai terveydenhuollonalan ammattilaisen kanssa yksityisesti.

Mm. yllämainitusta syystä YouTube-kanavallamme tai Spotify-kanavallamme ei ole kommentointimahdollisuutta. Huomioithan myös, että Pfizer Suomen Twitterissä seuraamien tilien, sisältöjen tykkääminen tai uudelleen tviittaukset eivät tarkoita kyseisen tilin tai sisällön kannattamista tai suosittelua. Pfizer ei vastaa sisällöistä, jotka löytyvät uudelleenjaetun tai tykätyn Twitter-sisällön tai -sisällössä olevan linkin takaa.  Alle on koottu sosiaalisen median kanaviemme tarkemmat käyttöehdot.

Jos sinulla on kysymyksiä sosiaalisen median kanavistamme, niin olethan meihin yhteydessä: Pfizer vaihde, (09) 430 040.

Sosiaalisen median kanavien käyttöehdot

Huomaathan, että Facebook-tilimme seinällä voit kommentoida ainoastaan Pfizerin aloittamia keskusteluja, et aloittaa omaa keskustelua. Kirjoittamalla kommentin Pfizerin sosiaalisen median kanavaan tiedostat sen, että Pfizer voi käyttää kommentteja ja niihin sisältyviä ideoita, tekniikoita, teoksia tai materiaaleja ilmaiseksi ja parhaaksi katsomallaan tavalla missä tahansa Pfizerin kanavassa tai toiminnassa, ilman rajoituksia. Katsomme, että kirjoittamalla kommentin Pfizerin sosiaalisen median kanavaan luovutat Pfizerille kaikki oikeudet, joita sinulla saattaa olla liittyen näihin ideoihin, tekniikoihin, teoksiin tai materiaaleihin. Sen vuoksi pyydämme sinua olemaan toimittamatta Pfizerille kommenttien välityksellä sellaisia ideoita, tekniikoita, teoksia tai materiaaleja, joista odotat saavasi korvausta tai joiden jakamiseen sinulla ei ole oikeutta. Huomaathan myös, että kaikki Pfizerin sosiaalisen median tilit ovat julkisia, mikä tarkoittaa, että seinälle ja postauksiin julkaisemasi kommentit ja viestit eivät siis ole luottamuksellisia. Mikäli oman harkintasi mukaan julkaiset henkilötietojasi kommenttiesi yhteydessä, Pfizer ei tallenna käsittele niitä muutoin kuin Pfizerin sosiaalisen median tilien hallintaan ja mahdollisesti ilmoittamasi asian hoitamiseen.

Pfizerin sosiaalisen median kanavista lukemasi kommentit ja vastaukset ovat kansalaisten kirjoittamia, mikäli niistä ei nimenomaisesti ilmene, että ne ovat Pfizerin kommentteja tai vastauksia. Vaikka moderoimme kanaviamme varmistaaksemme, että ne noudattavat näitä käyttöehtoja, emme ole vastuussa käyttäjien tai muiden ulkopuolisten kirjoittamien kommenttien tai materiaalien oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Mikäli sosiaalisen median kanavissamme esiintyy sellaisia mainoksia tai bannereita taikka linkkejä ulkopuolisille sivustoille, joihin Pfizerilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, Pfizer ei ole vastuussa tällaisesta sisällöstä. Pfizer ei kannusta minkään tällaisen sivuston käyttöön, koska ne eivät liity Pfizeriin eikä Pfizerilla ole mahdollisuutta vaikuttaa tällaisten mainosten tai bannereiden näkymiseen sosiaalisen median kanavissaan vieraileville.

Emme välttämättä vastaa kaikkiin viesteihin tai kommentteihin, vaan vastaamme niihin tarpeen tai tilanteen mukaan. Jos muokkaat kommenttiasi sen julkaisemisen jälkeen, emme ehkä saa tietoa tekemästäsi muutoksesta, emmekä välttämättä pysty huomioimaan muokkaamaasi kommenttia. Pidätämme oikeuden poistaa tai piilottaa kommentteja tietyissä tilanteissa. Seuraavassa kerromme, miksi saatamme joskus joutua poistamaan tai piilottamaan Facebookin seinällemme kirjoitettuja kommentteja tai jos olet kommentoinut julkaisujamme Twitterissä tai Instagramissa.

 

Kommenttisi käsittelee lääkevalmistetta (meidän tai jonkun muun yrityksen)

Pfizer on sitoutunut noudattamaan lääkealaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Reseptivalmisteiden markkinointi kuluttajille on Suomen laissa kielletty, ja reseptivapaista valmisteistakin tarjottavan tiedon on oltava tasapuolista. Jos kirjoituksessasi viitataan minkä tahansa yrityksen tuotteeseen tai brändiin, meidän on poistettava tai piilotettava se, sillä emme voi taata, että se täyttää edellä mainitut ehdot.

 

Kommenttisi käsittelee mahdollista haittavaikutusta

Jos kommentissasi käsitellään Pfizerin valmisteen mahdollista haittavaikutusta, saatamme joutua olemaan sinuun yhteydessä lisätiedon saamiseksi. Jos haluat raportoida Pfizerin valmisteeseen mahdollisesti liittyvän haittavaikutuksen, voit tehdä sen soittamalla meille numeroon: (09) 430 040.

 

Kommenttisi sisältää asiattomuuksia tai lainvastaisuuksia

Jos käytät asiatonta tai mautonta kieltä tai kommenttisi sisältää lainvastaisuuksia, kommenttisi poistetaan tai piilotetaan (ellei Facebook poista sitä automaattisesti). Mauttomien kommenttien ohella moderoimme vastauksia henkilökohtaisuuksien tai tiettyyn etniseen, uskonnolliseen tai muuhun ryhmään kohdistuvien loukkaavien kommenttien varalta. Muistathan siis noudattaa hyviä ja asiallisia tapoja, kun kirjoitat seinällemme.

 

Kommenttisi sisältää lääketieteellisiä neuvoja, suosittelua tai hintatietoja

On hienoa, että haluat auttaa, mutta koska virheellisillä lääketieteellisillä neuvoilla voi olla vakavat seuraukset, emme voi sallia niitä seinällämme. Kannustamme kääntymään lääkärin puoleen, mikäli sinulla on terveyteen tai lääkitykseen liittyviä kysymyksiä. Lääkevalmisteiden suosittelu on lääkealan eettisten ohjeiden mukaan kiellettyä, joten poistamme tai piilotamme suorat suosittelut. Myös hintatietoja sisältävät kommentit joudumme poistamaan tai piilottamaan.

 

Kommenttisi sisältää henkilökohtaisia tietoja

Oman yksityisyytesi ja muiden yksityisyyden suojaamiseksi älä sisällytä kommenttiisi henkilökohtaisia tunnistetietoja itsestäsi tai muusta henkilöstä, kuten puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita, valokuvia, terveyttä tai muita sairauksia koskevia tietoja. Ethän myöskään julkaise mitään sisältöä alaikäisistä.

 

Kommenttisi ei liity aiheeseen

Tämä perustelu on hankala: emme halua sensuroida kirjoituksia, mutta joskus kommentit eivät mitenkään liity käsittelevään aiheeseen, sisältävät perusteettomia väitteitä, ovat roskapostia tai mainostavat tuotteita tai palveluita. Jos olemme poistaneet tai piilottaneet kommenttisi mielestäsi perusteettomasti, olethan meihin yhteydessä (09) 430 040.

 

Varmuuden vuoksi

Joskus joudumme poistamaan tai piilottamaan kommentteja syystä, jota ei ole lueteltu edellä. Pyrimme päivittämään tätä listaa, mutta huomaathan, että Pfizer pidättää oikeuden poistaa kommentteja omaan harkintaansa perustuen. Jos olemme poistaneet tai piilottaneet kommenttisi mielestäsi aiheettomasti, olethan meihin yhteydessä: (09) 430 040.

Sosiaalisen median kanavilla tekemämme mainonta

Pfizer mainostaa sosiaalisen median kanavissa. Mainonta perustuu sosiaalisen median kanavan tarjoamiin demografisiin tietoihin, kohdennuksiin esimerkiksi kiinnostuksen kohteiden perusteella sekä lisäksi mahdollisesti siihen, että olet kanavamme seuraaja ja/tai olet antanut suostumuksesi sosiaalisen median alustan omistajalle vastaanottaa toisen käyttäjän markkinointisisältöä. Jälkimmäisessä tapauksessa tarkistathan markkinointivalintasi sosiaalisen median alustoilta, että  markkinointiasetuksesi ovat ajan tasalla. Voit muuttaa markkinointiasetuksiasi ja suostumuksiasi sosiaalisen median käyttäjätiliesi asetuksista.

Sosiaalisen median kanavien käytön seurantatekniikat

Kehitämme sosiaalisen median kanaviamme seuraamalla ja analysoimalla sosiaalisen median alustan omistajan meille toimittamia tilastoja. Sosiaalisen median alustan omistaja toimittaa kaikille rekisteröidyille käyttäjilleen tietoa Pfizerin digitaalisten sisältöjen seuraamisesta, tykkäämisestä tai käytöstä. Sosiaalisen median alustan omistaja saa tiedot valitsemillaan seurantatekniikoilla (kuten laitteesi evästeillä). Vaikka voimme valita, mitä tietoja haluamme vastaanottaa alustan omistajalta esimerkiksi erilaisten suodattimien avulla, tilastoissa käytetty tieto kerätään sosiaalisen median alustan omistajan toimesta. Alustajan omistaja toimittaa tilastotiedot yksilöimättömässä muodossa, eikä sinua voida tunnistaa niistä. Tutustu sosiaalisen median alustan omistajan tarjoamiin tietoihin (esim. käyttöehdot, tietosuojakäytäntö tai evästekäytäntö) käytetyistä seurantatekniikoista ja niiden deaktivoimisesta. 

 

Tietosuoja

Tutustuthan tietosuojaa koskeviin periaatteisiin: https://privacycenter.pfizer.com/fi/finland

Jos sinulla on sosiaalisen median kanavien osalta tietosuojaan liittyviä kysymyksiä (esim. tietoihin pääsy, tietojen oikaisu tai poistaminen, tietojen rajoittaminen, siirtäminen ja käsittelyn vastustaminen), otathan yhteyttä yllä mainitulla nettisivulla olevien yhteystietojen kautta. Sinun on tarpeen olla tietoinen siitä, että joitain tai kaikkia yleisiä tietosuojaoikeuksia voidaan tässä tapauksessa rajoittaa, koska emme tallenna Pfizerin sosiaalisen median kanaviin lähetettyjä henkilötietoja (lukuun ottamatta nimettömästi), vaan niitä käytetään ainoastaan Pfizerin sosiaalisen median tilien hallintaan ja kontaktoimasi asian hoitamiseen.

 

Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Verkkopalvelun käyttöä koskevat riitaisuudet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa Suomen lain nojalla.

 

Haittavaikutuksista ilmoittaminen

Lääketurvayksikkö

Puh. (09) 430 040

https://www.pfizer.fi/form/ilmoita-haittavaikutuksesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pfizer

Pfizer Suomen sivustot ja sosiaalisen median kanavat

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.