Sosiaalisen median kanavien käyttöehdot

Pfizer Suomi käyttää aktiivisesti Facebookia (Pfizer Suomi), Twitteriä (@PfizerSuomi) ja YouTubea (Pfizer Suomi). Lisäksi Pfizer Suomella on Instagram-tili (Pfizer Suomi). Tiliemme sisältö on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille.

Sosiaalisen median kanavissamme jaamme uutisia ja tietoa yrityksestämme sekä eri terapia-alueista. Toimimme hyvin säännöstellyllä toimialalla, jota säätelevät mm. lääkelaki ja Lääketeollisuuden eettiset ohjeet. Sen vuoksi emme voi käydä keskustelua tuotteistamme, muiden yrityksen tuotteista, hoidoista tai hoitovaihtoehdoista sosiaalisen median kanavissamme. Nämä keskustelut on hyvä käydä hoitavan lääkärin tai terveydenhuollonalan ammattilaisen kanssa yksityisesti.

Mm. yllämainitusta syystä YouTube-kanavallamme ei ole kommentointimahdollisuutta. Huomioithan myös, että Pfizer Suomen Twitterissä seuraamien tilien, sisältöjen tykkääminen tai uudelleen tviittaukset eivät tarkoita kyseisen tilin tai sisällön kannattamista tai suosittelua. Alle on koottu Facebook-, Instagram- ja Twitter-tilimme tarkemmat käyttöehdot.

Jos sinulla on kysymyksiä sosiaalisen median kanavistamme, niin olethan meihin yhteydessä: Pfizer vaihde, (09) 430 040.

Sosiaalisen median kanaviemme käyttöehdot

Huomaathan, että Facebook-tilimme seinällä voit kommentoida ainoastaan Pfizerin aloittamia keskusteluja, et aloittaa omaa keskustelua. Kirjoittamalla kommentin Pfizerin sosiaalisen median kanavaan tiedostat sen, että Pfizer voi käyttää kommentteja ja niihin sisältyviä ideoita, tekniikoita, teoksia tai materiaaleja ilmaiseksi ja parhaaksi katsomallaan tavalla missä tahansa Pfizerin kanavassa tai toiminnassa, ilman rajoituksia. Katsomme, että kirjoittamalla kommentin Pfizerin sosiaalisen median kanavaan luovutat Pfizerille kaikki oikeudet, joita sinulla saattaa olla liittyen näihin ideoihin, tekniikoihin, teoksiin tai materiaaleihin. Sen vuoksi pyydämme sinua olemaan toimittamatta Pfizerille kommenttien välityksellä sellaisia ideoita, tekniikoita, teoksia tai materiaaleja, jotka haluat pitää luottamuksellisina tai joista odotat saavasi korvausta tai joiden jakamiseen sinulla ei ole oikeutta.

Pfizerin sosiaalisen median kanavista lukemasi kommentit ja vastaukset ovat kansalaisten kirjoittamia, mikäli niistä ei nimenomaisesti ilmene, että ne ovat Pfizerin kommentteja tai vastauksia. Vaikka moderoimme kanaviamme varmistaaksemme, että ne noudattavat näitä käyttöehtoja, emme ole vastuussa käyttäjien kirjoittamien kommenttien tai materiaalien oikeellisuudesta tai luotettavuudesta.

Mikäli sosiaalisen median kanavissamme esiintyy sellaisia mainoksia tai bannereita taikka linkkejä ulkopuolisille sivustoille, joihin Pfizerilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa, Pfizer ei ole vastuussa tällaisesta sisällöstä. Pfizer ei kannusta minkään tällaisen sivuston käyttöön, koska ne eivät liity Pfizeriin eikä Pfizerilla ole mahdollisuutta vaikuttaa tällaisten mainosten tai bannereiden näkymiseen sosiaalisen median kanavissaan vieraileville.

Pidätämme oikeuden poistaa tai piilottaa kommentteja tietyissä tilanteissa. Seuraavassa kerromme, miksi saatamme joskus joutua poistamaan tai piilottamaan Facebookin seinällemme kirjoitettuja kommentteja tai jos olet kommentoinut julkaisujamme Twitterissä tai Instagramissa.

Kommenttisi käsittelee lääkevalmistetta (meidän tai jonkun muun yrityksen)

Pfizer on sitoutunut noudattamaan lääkealaa koskevia lakeja ja säädöksiä. Reseptivalmisteiden markkinointi kuluttajille on Suomen laissa kielletty, ja reseptivapaista valmisteistakin tarjottavan tiedon on oltava tasapuolista. Jos kirjoituksessasi viitataan minkä tahansa yrityksen tuotteeseen tai brändiin, meidän on poistettava tai piilotettava se, sillä emme voi taata, että se täyttää edellä mainitut ehdot.

Kommenttisi käsittelee mahdollista haittavaikutusta

Jos kommentissasi käsitellään Pfizerin valmisteen mahdollista haittavaikutusta, saatamme joutua olemaan sinuun yhteydessä lisätiedon saamiseksi. Jos haluat raportoida Pfizerin valmisteeseen mahdollisesti liittyvän haittavaikutuksen, voit tehdä sen soittamalla meille numeroon: (09) 430 040.

Kommenttisi sisältää asiattomuuksia

Jos käytät asiatonta tai mautonta kieltä, kommenttisi poistetaan tai piilotetaan (ellei Facebook poista sitä automaattisesti). Mauttomien kommenttien ohella moderoimme vastauksia henkilökohtaisuuksien tai tiettyyn etniseen, uskonnolliseen tai muuhun ryhmään kohdistuvien loukkaavien kommenttien varalta. Muistathan siis noudattaa hyviä ja asiallisia tapoja, kun kirjoitat seinällemme.

Kommenttisi sisältää lääketieteellisiä neuvoja, suosittelua tai hintatietoja

On hienoa, että haluat auttaa, mutta koska virheellisillä lääketieteellisillä neuvoilla voi olla vakavat seuraukset, emme voi sallia niitä seinällämme. Kannustamme kääntymään lääkärin puoleen, mikäli sinulla on terveyteen tai lääkitykseen liittyviä kysymyksiä. Lääkevalmisteiden suosittelu on lääkealan eettisten ohjeiden mukaan kiellettyä, joten poistamme tai piilotamme suorat suosittelut. Myös hintatietoja sisältävät kommentit joudumme poistamaan tai piilottamaan.

Kommenttisi ei liity aiheeseen

Tämä perustelu on hankala: emme halua sensuroida kirjoituksia, mutta joskus kommentit eivät mitenkään liity käsittelevään aiheeseen, sisältävät perusteettomia väitteitä, ovat roskapostia tai mainostavat tuotteita tai palveluita. Jos olemme poistaneet tai piilottaneet kommenttisi mielestäsi perusteettomasti, olethan meihin yhteydessä (09) 430 040.

Varmuuden vuoksi

Joskus joudumme poistamaan tai piilottamaan kommentteja syystä, jota ei ole lueteltu edellä. Pyrimme päivittämään tätä listaa, mutta huomaathan, että Pfizer pidättää oikeuden poistaa kommentteja omaan harkintaansa perustuen. Jos olemme poistaneet tai piilottaneet kommenttisi mielestäsi aiheettomasti, olethan meihin yhteydessä: (09) 430 040.

Tietosuoja

Tutustuthan tietosuojaa koskeviin periaatteisiin: https://privacycenter.pfizer.com/fi/finland

Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Verkkopalvelun käyttöä koskevat riitaisuudet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa Suomen lain nojalla.

Haittavaikutuksista ilmoittaminen

Lääketurvayksikkö
Puh. (09) 430 040