Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetSidekick – lähes 4 000 suomalaisen potilaan käyttöönottama hyvinvointisovellus arjen tueksiSidekick – lähes 4 000 suomalaisen potilaan käyttöönottama hyvinvointisovellus arjen tueksi

30.11.2022 klo 09.00


Sidekickin on rekisteröinyt yhteensä noin 4 000 suomalaista. Ohjelman käyttöönottaneista yli puolet on myös jatkanut sovelluksen käyttöä yli kaksi kuukautta. Tämä on osoittanut sen, että digitaalisille omahoidon tukipalveluille on tarvetta ja että taskuun mahtuva sovellus on helppoa tuoda osaksi arkea.

Digitaaliset omahoidon tukipalvelut tuovat pitkäaikaisten sairauksien kanssa eläville potilaille tukea arkeen,  terveydenhuollon vastaanoton ulkopuolelle. Kroonista sairautta sairastava voi kaivata motivaatiota lääkehoitoon, tukea arjen terveellisiin ratkaisuihin ja henkiseen hyvinvointiin, helposti tavoitettavaa vertaistukea ja tietoa sairastamastaan sairaudesta.

Tämän tunnistetun tarpeen myötä sairauksien erilaiset digitaaliset tukimuodot ovat olleet lisääntymässä jo muutaman vuoden ajan. Islantilaisen Sidekick-sovelluksen ovat kehittäneet yhteistyössä lääkärit, psykologit, tutkijat ja kroonisten sairauksien kanssa elävät ihmiset. Sovelluksen tavoitteena on helpottaa elämää kroonisen sairauden kanssa.

Tulehduksellista sairautta sairastaville suomalaisille on tarjolla viisi maksutonta Sidekick-ohjelmaa.
Vuonna 2020 yhdessä IBD ja muut suolistosairaudet ry:n kanssa julkaistiin haavaisen paksusuolitulehduksen ja Crohnin taudin ohjelmat, jotka yli 1 100 suomalaista on rekisteröinyt käyttöönsä. Vuonna 2021 julkaistiin Reumaliiton kanssa yhteistyössä nivelreuma ja nivelpsoriasis -ohjelmat, jotka ovat tavoittaneet jo 2 000 suomalaista reumaa sairastavaa.

Tuoreimpana ohjelmana, syyskuussa 2022 Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n kanssa julkaistu atooppisen ihottuman tukiohjelma on jo lyhyessä ajassa tavoittanut noin 500 atoopikkoa. Tukiohjelman taustalla on atooppista ihottumaa sairastaville suomalaisille tehty kysely, joka korosti tarvetta hoidon tueksi käytettävistä palveluista tai sovelluksista. 83 % vastaajista (n=241) koki tiedon atooppisesta ihottumasta ja arjen terveellisten valintojen tuesta olevan erittäin tai kohtalaisen kiinnostavia sisältöjä.

Tämä uusi atooppisen ihottuman tukiohjelma auttaa atopian kanssa eläviä hallitsemaan paremmin terveyttään ja hyvinvointiaan. Tavoitteena on auttaa ohjelman osallistujaa seuraamaan paremmin sairauden pahenemisvaiheita, tunnistamaan mahdollisia oireita laukaisevia tekijöitä, katkaisemaan kutina‑raapimiskierteen, selviämään stressaavista tilanteista paremmin ja jopa harjoittelemaan mindfulness‑tekniikoita.
 

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.