Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetLokakuu on Roosa nauha -kuukausi: Tavoitteemme on, että yhä useampi levinneeseen rintasyöpään ...

Lokakuu on Roosa nauha -kuukausi: Tavoitteemme on, että yhä useampi levinneeseen rintasyöpään sairastunut voi elää hyvää arkea

02.10.2023 klo 11.00

Lokakuussa vietetään kansainvälistä rintasyöpäkuukautta, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta sairaudesta.

Syövän hoito kehittyy jatkuvasti, mutta työtä on vielä tehtävänä. Levinnyt rintasyöpä on esimerkki syöpäsairaudesta, jota ei voida parantaa, mutta hyvällä hoidolla taudin kulkua on mahdollista jarruttaa. Tavoitteenamme on edistää tieteellisiä innovaatioita ja parantaa rintasyöpää sairastavien tulevaisuudennäkymiä.

Maailmanlaajuisesti rintasyöpä on edelleen naisten yleisin invasiivinen syöpä ja yksi yleisimmistä syöpämuodoista[1].  Se on myös suomalaisten naisten yleisin syöpäsairaus, ja vuosittain siihen sairastuu noin 5 000 naista. Myös mies voi sairastua rintasyöpään, joskin tämä on harvinaista.[2]

Joka vuosi lähes 1 000 suomalaista saa kuulla sairastuneensa levinneeseen rintasyöpään[2]. Levinnyt rintasyöpä tarkoittaa, että syöpä on levinnyt rinnasta muualle kehoon. Hoitovaihtoehdot ovat lisääntyneet ja siten myös mahdollisuudet potilaan ja kasvaimen erityispiirteet huomioivaan yksilölliseen hoitoon.

Yleisesti ottaen syövästä paranemismahdollisuudet ovat sitä paremmat, mitä varhaisemmin syöpä todetaan. Suomessa seulotaan systemaattisesti rintasyöpää, kohdunkaulan syöpää ja suolistosyöpää. Suomen Syöpärekisterin Rintasyövän seulonnan vuosikatsauksen mukaan noin 80 % kutsutuista osallistui vuonna 2020 rintasyöpäseulontoihin[3]. Mammografia eli rintojen röntgenkuvaus on rintasyövän seulontaohjelmassa perustutkimusmenetelmä.

Innovatiivisten lääkehoitojen ja palveluiden avulla Pfizer luo suomalaisille parempaa terveyttä ja elämänlaatua. Teemme tiivistä yhteistyötä tiedeyhteisön, terveydenhuollon ammattilaisten, potilasjärjestöjen ja -organisaatioiden kanssa. Tavoitteemme on, että yhä useampi levinneeseen rintasyöpään sairastunut voi elää hyvää arkea ja täyttä elämää sairaudesta ja sen hoidosta huolimatta.

Lähteet

  1. Breast Cancer Fact Sheet. World Health Organization, https://gco.iarc.fr/today/data/factsheets/cancers/20-Breast-fact-sheet.pdf. 10.11.2020. 
  2. Suomen Syöpärekisteri, https://tilastot.syoparekisteri.fi/syovat. vuoden 2021 tilastotiedot. Vierailtu 27.9.2023. 
  3. Rintasyövän seulonnan vuosikatsaus 2022. Suomen Syöpärekisteri, https://syoparekisteri.fi/assets/files/2022/06/Rintasyovan_seulontaohjelma_vuosikatsaus_2022.pdf.  
PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.