Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetPfizer mukana Cancer IO -hankkeessa, jossa kehitetään syövän immunoterapian tutkimus - ja ...Pfizer mukana Cancer IO -hankkeessa, jossa kehitetään syövän immunoterapian tutkimus - ja innovaatiotoimintaa Suomessa

11.05.2020 klo 13.30

Tiedote julkaistu 11.5.2020: https://cancerio.org/

10 miljoonan euron investointi syövän immunoterapian tutkimus - ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen Suomessa

Kansallinen tutkimus- ja innovaatiohanke Cancer IO aloittaa toimintansa toukokuussa Business Finlandin Yksilöllistetyn terveyden ohjelmassa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 10 miljoonaa euroa, josta julkisen tutkimuksen osuus on noin viidennes. Hankkeessa kehitetään uudenlaisia ratkaisuja immunoterapiahoitojen tehostamiseksi ja tuetaan uusien hoitojen käyttöönottoa terveydenhuoltojärjestelmän piirissä. Helsingin yliopiston koordinoima Cancer IO tuo yhteen merkittävän määrän suomalaisia immunoterapia-alan hankkeita, jotka tullaan toteuttamaan Helsingin ja Turun yliopistossa, kolmessa yliopistosairaalassa, yhdessä keskussairaalassa ja kahdeksassa suomalaisessa yrityksessä. Hankkeessa on mukana myös useita potilasjärjestöjä ja yhdeksän suurinta immunoterapiaan investoivaa lääkeyritystä.

Syövän immunoterapia eli immuno-onkologia (IO) on nopeasti muodostumassa syövänhoidon uudeksi kivijalaksi, perinteisten leikkaus- ja lääkehoitojen rinnalle. Immunoterapia kuitenkin poikkeaa kaikista muista tähänastisista hoitomuodoista. Immunoterapialla ei nimittäin pyritä tuhoamaan suoraan syöpäsolukkoa, vaan herättämään elimistön oma immuunipuolustus taistelemaan syöpää vastaan. Lupaavimmat ja osin ennennäkemättömät tulokset immunoterapiassa liittyvät hoitovasteen pitkäkestoisuuteen - syöpä voidaan saada kuriin pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi. Immunoterapian nopea tuleminen osaksi uutta syövän hoitoa luo myös ennennäkemättömiä haasteita tutkimukselle, terveydenhuoltojärjestelmälle ja yhteiskunnalle. Tiedämme esimerkiksi vielä hyvin vajavaisesti, miten IO lääkkeet toimivat, mitkä potilasryhmät parhaiten hyötyvät immunoterapiasta tai toimivatko IO hoidot arkikäytössä odotetulla tavalla. Lisäksi, IO hoitojen kehittäminen on kallista mikä puolestaan vaikuttaa lääkkeiden hintoihin. 

Cancer IO ohjelma pyrkii vastaamaan IO ajan mukanaan tuomiin uusiin haasteisiin tukemalla alan kotimaista huippututkimusta ja innovaatiotoimintaa, edesauttamalla syöpäpotilaiden hoidon yksilöllistämistä ja käyttöönottoa sairaaloissa, sekä luomalla uusia lähtökohtia IO lääkkeiden vaikuttavuuden selvittämiseksi arkikäytössä. Laajemmassa mittakaavassa Cancer IO mahdollistaa yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja sairaaloiden laajan yhteistyön, lisää kotimaisten innovaatioiden kansainvälistä näkyvyyttä ja edesauttaa alan kasvustrategian ja kotimaisen ekosysteemin syntymistä. Cancer IO ohjelmaa koordinoivat Dos. Jeroen Pouwels ja tutkimusjohtaja Juha Klefström.

Lisätietoa: Juha Klefström, [email protected], [email protected], https://cancerio.org/

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.