Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetPfizer rahoittaa 100 miljoonalla dollarilla uutta rahastoa, joka pyrkii torjumaan antibioottiresistenssin kasvavaa uhkaaPfizer rahoittaa 100 miljoonalla dollarilla uutta rahastoa, joka pyrkii torjumaan antibioottiresistenssin kasvavaa uhkaa

13.07.2020 klo 10.30

Pfizer Inc ilmoitti 9.7.2020, että se rahoittaa 100 miljoonalla dollarilla uutta Antimicrobial Resistance (AMR) Action Fund -nimistä rahastoa, joka pyrkii torjumaan merkittävää globaalia kansanterveysuhkaa, antibioottiresistenttien infektioiden lisääntymistä, kehittämällä yhteistyössä uusia antibiootteja.

AMR-rahastossa on mukana yli 20 biotekniikka- ja lääkeyritystä, ja sen tavoitteena on tuoda potilaiden saataville 2–4 uutta antibioottia vuoteen 2030 mennessä lääkeyhtiöiden, sijoittajien, kehityspankkien ja muiden organisaatioiden yhteistyönä.

Resistenteistä infektioista johtuu vuosittain maailmassa noin 700 000 kuolemaa. Määrän on ennustettu nousevan 10 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä, jos asiaan ei puututa.[1,2] Antibioottiresistenssi tarkoittaa bakteerien lisääntynyttä vastustuskykyä antibiootteja kohtaan, ja antibioottiresistenssin torjumiseksi antibioottien oikea käyttö on ensiarvoisen tärkeää.

”Uskomme vahvasti, että kasvavaa antibioottiresistenssiuhkaa on ratkottava yhteistyöllä. Yhteistyön on  pidettävä sisällään niiin ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, vastuullista toimintaa kuin innovatiivista ajattelua. AMR-rahasto tarjoaa uuden mahdollisuuden investoida uusien antibioottien kehittämiseen”, Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla sanoo.

Pfizer toimii monin tavoin antibioottiresistenssin torjumiseksi. Tutkimme ja kehitämme uusia antibiootteja ja rokotteita. Teemme kansainvälistä yhteistyötä tartuntatautien ehkäisemiseksi ja hoidon kehittämiseksi. Olemme sitoutuneet edistämään vastuullisia antibioottien käytön toimintatapoja, ja olemme kehittäneet ATLAS-nimisen antibioottiresistenssiseurantaohjelman, jonka avulla voi seurata bakteerien ja sienten resistenssitilannetta. Sovellusta voi käyttää verkossa tai mobiilisti ja se on vapaasti kaikkien saatavilla.

Lue tiedote englanniksi: https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-pledges-100-million-new-industry-fund-help-fight

Lähteet

  1. Review on Antimicrobial Resistance. Tackling a crisis for the health and wealth of nations. December 2014. https://amr-review.org/sites/default/files/AMR%20Review%20Paper%20-%20Tackling%20a%20crisis%20for%20the%20health%20and%20wealth%20of%20nations_1.pdf. Vierailtu heinäkuu 2020.
  2. Review on Antimicrobial Resistance. Tackling drug-resistant infections globally: final report and recommendations. May 2016. https://amr-review.org/sites/default/files/160525_Final%20paper_with%20cover.pdf. Vierailtu heinäkuu 2020.
PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.