Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetPfizer taistelee aktiivisesti COVID-19-virusta vastaanPfizer taistelee aktiivisesti COVID-19-virusta vastaan

07.04.2020 klo 21.00

Pfizerin tavoitteena on edistää kansanterveyttä, ja suomalaisten terveys, hyvinvointi ja turvallisuus ovat meille ensisijaisia. Innovatiivisena yrityksenä ahkeroimme yhdessä eri kumppaneiden kanssa eri saroilla taistellaksemme covid-19-virusta vastaan. 

Lääkkeiden saatavuuden turvaaminen on tärkein prioriteettimme

Seuraamme huolellisesti lääkkeidemme ja rokotteidemme saatavuustilannetta. Meillä on yli 40 omaa tuotantolaitosta ja maailmanlaajuisesti yli 200 toimittajaa, mikä auttaa suuntaamaan tuotannon kapasiteettia eniten tässä pandemiatilanteessa tarvittaviin valmisteisiin.

Konkreettisin ja vaikuttavin keino, miten Pfizer voi auttaa Suomea pääsemään COVID-19-epidemian yli, on pitää huolta lääkkeiden saatavuudesta ja lääkehoitojen jatkuvuudesta. Teemme osaltamme parhaamme, jotta turvaamme lääkejakelun ja varmistamme potilaiden tarvitseman lääkehoidon näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Pfizer kehittää yhdessä kumppaneiden kanssa COVID-19-lääke- ja rokoteaihioita

Kuten moni muu lääkeyhtiö, myös Pfizer työskentelee yhteistyökumppaneidensa kanssa COVID-19-lääkehoidon ja -rokotteen kehittämiseksi.

Pfizer on saanut päätökseen alustavan arvioinnin tietyistä aiemmin kehitteillä olleista viruslääkeaihioista, joiden avulla on pystytty estämään uuden COVID-19:n tyyppisen koronaviruksen replikaatio eli kahdentuminen viljellyissä soluissa. Tutkijamme seulovat yrityskumppanimme kanssa lääkeaihioita nopeutetussa aikataulussa, ja uskomme saavamme lisää tuloksia piakkoin. Seulonnan valmistuttua ja riippuen toksikologisten tutkimusten tuloksista, voimme päästä kehittämään lääkeaihiota eteenpäin. Parhaassa tapauksessa kliiniset tutkimukset uusilla lääkeaihioilla saattaisivat alkaa vuoden 2020 lopulla.

Pfizer ja BioNTech ovat solmineet aiesopimuksen COVID-19-rokotteen kehittämistyöstä ja jakelemisesta (ei koske Kiinaa). Yritykset tekevät yhteistyötä BioNTechin mRNA-pohjaisen rokoteaihion BNT162 kehittämisessä.

Lue lisää kansainvälisiltä sivuiltamme: www.pfizer.com

Ratkaisuja etsitään yhdessä

On ensiarvoisen tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä hoitojen ja rokotteiden mahdollisimman nopeaksi kehittämiseksi nyt käynnissä olevan COVID-19-epidemian taltuttamiseksi.Olemme julkaisseet viiden periaatteen suunnitelman, jonka tavoitteita ovat mm. näkemysten ja osaamisen mahdollisimman avoin jakaminen, lääke- ja rokotekehitysosaamisemme tarjoaminen muiden yritysten (mm. pienempien biotekniikkayritysten) käyttöön sekä tuotanto- ja valmistusyhteistyö.Olemme myös perustaneet ns. SWAT-ryhmän, joka koostuu johtavista virologeista, biologeista, kemisteistä, kliinikoista, epidemiologeista, rokoteasiantuntijoista, lääketieteellisistä tutkijoista ja muista keskeisistä asiantuntijoista. He keskittyvät nyt ainoastaan pandemian ratkaisemiseen sekä lääkkeiden ja rokotteiden tutkimus- ja kehitystyöhön.

Kansainvälisen yhteistyön tiivistäminen asiantuntijoiden ja viranomaisten välillä on tärkeää, ja olemme mukana rakentamassa eri toimijoiden kanssa toimialojen välistä nopean toiminnan ryhmää, jossa on mukana tutkijoita, kliinikoita ja lääkekehityksen ammattilaisia.

Koko suunnitelmaan voit tutustua osoitteessa: https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer_outlines_five_point_plan_to_battle_covid_19

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.