Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeAjankohtaistaUutisetTuore raportti: Pfizer panostaa antibioottiresistenssin leviämisen ehkäisyynTuore raportti: Pfizer panostaa antibioottiresistenssin leviämisen ehkäisyyn

24.01.2020 klo 10.00

The Access to Medicines Foundation (ATM) julkaisi 21.1.2020 raportin, jossa se arvioi yritysten antibioottiresistenssin leviämistä ehkäiseviä toimia. Raportti on luettavissa osoitteessa: www.accesstomedicineindex.org/amr-benchmark

Raportissa Pfizer tunnustetaan yhdeksi johtavista infektiotautien hoitoon ja ehkäisyyn panostavista lääkeyhtiöistä. Raportissa nostetaan esiin Pfizerin antibioottien saatavuuden eteen tekemä työ, uusien rokotteiden ja antibioottien tutkimus- ja kehitysohjelmat sekä vastuulliset valmistuskäytännöt. Myös resistenssin seurantaohjelma saa raportissa kiitosta, sillä se toimii osaltaan työvälineenä antibioottiresistenssin leviämisen vastaisessa työssä.

Pfizer toimii aktiivisesti antibioottiresistenssin lisääntymisen ehkäisemiseksi sekä Suomessa että maailmalla. Pfizer tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä ja rokotteita infektiotautien hoitoon ja ehkäisyyn sekä osallistuu toimintatapojen edistämiseen ja koulutusohjelmiin.

Pfizer on tehnyt aktiivisesti kansainvälistä yhteistyötä antibioottiresistenssin leviämisen ehkäisemiseksi. Vuonna 2016 Pfizer oli mukana allekirjoittamassa maailmanlaajuista Declaration on Combating Antimicrobial Resistance -julistusta, joka pyrkii kehittämään teollisuuden ja hallitusten yhteistyötä antibioottiresistenssin ratkaisemisessa. Julistuksen seurauksena Pfizer ja 12 muuta alan toimijaa julkaisivat Teollisuuden tiekartan antimikrobiresistenssin torjumiseksi.

Suomessa Pfizer on nostanut antibioottiresistenssiongelmaa ja sen leviämisen ehkäisykeinoja myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Suomessa on tarpeen kehittää tutkimukseen ja johdonmukaiseen moniammatilliseen työhön lisää ratkaisuja, jotta antibioottiresistenssin leviämistä voidaan estää. Suomessa on hyvät mahdollisuudet löytää ratkaisuja, joita voidaan viedä myös maailmalle.

--

Antibioottiresistenssi tarkoittaa bakteerien lisääntynyttä vastustuskykyä antibiootteja kohtaan, mikä on vaarantamassa länsimaisen terveydenhuollon perustan. Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n mukaan antibioottiresistenssi muodostaa maailmanlaajuisen terveysuhan. Resistenteistä infektioista johtuu vuosittain maailmassa noin 700 000 kuolemaa. Määrän on ennustettu nousevan 10 miljoonaan vuoteen 2050 mennessä, jos asiaan ei puututa. [1,2]

Example

Lue lisää

Lähteet

  1. Review on Antimicrobial Resistance. Tackling a crisis for the health and wealth of nations. December 2014. Saatavilla: https://amr-review.org/sites/default/files/AMR Review Paper - Tackling a crisis for the health and wealth of nations_1.pdf. Vierailtu lokakuu 2019.
  2. Review on Antimicrobial Resistance. Tackling drug-resistant infections globally: final report and recommendations. May 2016. Saatavilla: https://amr-review.org/sites/default/files/160525_Final paper_with cover.pdf. Vierailtu lokakuu 2019.
PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.