Terveytesi tähdet

Uudet lääkkeet ja rokotteet ovat sijoituksia parempaan tulevaisuuteen niin yksilön kuin yhteiskunnan näkökulmasta. Niiden kehitys vaatii kuitenkin merkittäviä investointeja ja pitkiä prosesseja, ja innovaation kehittäminen hoidoksi potilaille kestää usein vuosia. Tämä työ on elintärkeää, ja meidän on varmistettava uusien hoitojen saatavuus suomalaisille myös tulevaisuudessa.

Suomessa on erinomaiset edellytykset tehdä lääketieteellistä tutkimusta, ja meidän on jatkossakin pidettävä huoli tutkimus- ja innovaatioympäristömme houkuttelevuudesta ja kilpailukyvystä.

Terveytesi tähdet

Haluamme, että Suomessa ymmärretään entistä paremmin laadukkaan terveydenhoidon perustan, modernien lääkkeiden ja rokotteiden, merkitys. Lääketieteen kehityksestä löytyy monia läpimurtoja ja innovaatioita, joista toiset ovat saaneet enemmän ja toiset vähemmän huomiota. Jokainen niistä ansaitsee laajempaa ymmärrystä jo yhteiskunnallisten vaikutustensa vuoksi. Moni innovaatio liitetään vahvasti tiettyihin henkilöihin, vaikka takana on usein vuosien tai jopa vuosikymmenten tutkimus sekä lukuisten ihmisten työpanos ennen kuin läpimurto on tehty.

Pfizerin Terveytesi tähdet -aloitteen tavoitteena on tutustuttaa suomalaiset läheisemmin lääkkeiden ja rokotteiden tutkimus- ja kehitystyöhön sekä lääketieteen innovaatioihin historiasta tulevaisuuteen. Tämä on yksi näkökulma laajaan aiheeseen.

Terveytesi tähdet