Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeTutkimusTerveytesi tähdetTieteen puolella -podcastTieteen puolella -podcast

Pfizerin Tieteen puolella -podcast pureutuu suomalaiseen tutkimukseen, sen arvoon ja arvostukseen tutkijoiden näkökulmasta. Miten tutkimusrahoituksen leikkaukset näkyvät tutkijoiden arjessa, miten Suomi eroaa tutkimusmaana esimerkiksi Yhdysvalloista ja mitä tutkijan työ nykyään tutkijoilta vaatii? Sarjan jokaisessa jaksossa juontaja Baba Lybeck haastattelee yhtä suomalaista huippututkijaa siitä, millaista Suomessa on työskennellä tieteen puolesta.
 

Jakso 1: Tutkimusta ei tehdä ilman rahoitusta


Imevätkö tutkimusrahoituksen jatkuvat leikkaukset suomalaiselta tutkimukselta elinvoiman? Suomessa jaettavan tutkimusrahoituksen nykytila on johtanut tutkijoiden työmäärän kasvuun, aivovuotoon ja tutkijan työn vetovoiman heikkenemiseen. Pfizerin Tieteen puolella -podcastin ensimmäisessä jaksossa juontaja Baba Lybeck keskustelee tutkimuksen rahoituksesta Itä-Suomen yliopiston farmakologian ja lääkekehityksen professorin, tutkija Timo Myöhäsen kanssa.

Jakso 2: Tutkijalle yhteistyö on mahdollisuus ja välttämättömyys


Tutkijalle kollegat ovat voimavara, verkosto ja parhaimmillaan osa tiimiä. Monet historian innovaatioista eivät olisi syntyneet ilman tutkijoiden välistä yhteistyötä. Miten yhteistyöverkostot tieteen maailmassa rakentuvat ja millainen merkitys yhteistyöllä on suomalaiselle tutkimukselle? Pfizerin Tieteen puolella -podcastissa juontaja Baba Lybeckin kanssa aiheesta keskustelee Tampereen yliopiston biomateriaalien ja kudosteknologian professori, tutkija Minna Kellomäki.

Jakso 3: Brändätään tutkimus 


Tutkimus on globalisaation edelläkävijä. Se on perusluonteeltaan rajat ylittävää ja on tavallista, että projektit ovat kansainvälisiä. Miksi siis on tärkeää, että juuri Suomessa tehdään tutkimusta? Pfizerin Tieteen puolella -podcastissa vuoden 2021 Nuori kliininen tutkija, Itä-Suomen yliopiston tutkimusjohtaja ja dosentti Eino Solje keskustelee juontaja Baba Lybeckin kanssa Suomessa tehtävän tutkimuksen merkityksestä suomalaisille.

Jakso 4: Kutsumusammattina tutkija


Nuoret tutkijat ovat suomalaisen tutkimuksen tulevaisuus. Rahoituksen lyhytjänteisyys, apurahojen pienuus ja uranäkymien epävarmuus eivät kuitenkaan houkuttele kuin sinnikkäimmät jatkamaan kutsumuksensa parissa. Miten tutkijan ammatti on muuttunut vuosikymmenien aikana ja mitä neuvoja kokeneella tutkijalla on antaa nuoremmilleen? Tästä juontaja Baba Lybeck keskustelee Helsingin yliopiston lastentautien professori, ylilääkäri Mikael Knipin kanssa Pfizerin Tieteen puolella -podcastissa.
 

Jakso 5: Maailma tarvitsee monitieteistä tutkimusta


Tieteenalojen välille muodostetaan raja-aitoja, joita maailmassa ei todellisuudessa ole olemassa. Siksi eri alojen tutkijoiden aito yhteistyö, monitieteisyys on yksi nykytutkimukselle tärkeistä työkaluista. Miten monitieteisyys näkyy tutkimuksessa konkreettisesti ja mitä se tutkijalta vaatii? Pfizerin Tieteen puolella -podcastin toisen kauden ensimmäisessä jaksossa juontaja Baba Lybeck keskustelee monitieteisestä tutkimuksesta Turun yliopiston fysiologian ja genetiikan professorin, tutkija Teppo Hiltusen kanssa.

Jakso 6: Nuoret tutkijat – ehtyvä luonnonvara?


Tutkimusta ei ole ilman tutkijoita, eikä tutkijoita ilman opiskelijoita, jotka valitsevat urapolukseen tutkimuksen. Nuoren tutkijan urapolku ei ole kuitenkaan se kaikkein tasaisin valinta. Mitä nuorelta tutkijalta vaaditaan? Entä miten opiskelijoita voisi kannustaa valitsemaan uran tutkijana? Pfizerin Tieteen puolella -podcastin toisella kaudella juontaja Baba Lybeckin kanssa aiheesta keskustelee tutkijalääkäri Enni Sanmark.
 

Jakso 7: Tutkijana huippuyliopistossa Yhdysvalloissa

 

Maailman kymmenestä parhaasta yliopistosta seitsemän sijaitsee Yhdysvalloissa. Yhdysvaltoja pidetäänkin usein tutkimuksen luvattuna maana. Mutta millaista tutkimuksen tekeminen Atlantin toisella puolella todellisuudessa on? Juontaja Baba Lybeck keskustelee aiheesta Massachusetts Institute of Technologyssa työskentelevän tutkija Suvi Linna-Kuosmasen kanssa Pfizerin Tieteen puolella -podcastin toisen kauden päättävässä jaksossa.
 

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.