Pfizer pienentää ekologista jalanjälkeään

Green Journey - Pfizerin ympäristöohjelma

Kansainvälisenä yrityksenä Pfizer kantaa vastuuta ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä.

Tavoitteenamme on pienentää toimintamme ja tuotteidemme ekologista jalanjälkeä. Tähän pyrimme Pfizerin Green Journey -ohjelman avulla, joka huomioi ympäristövaikutuksemme kaikessa toiminnassamme. Kestävä kehitys kattaa koko tuotteen tuotanto- ja toimitusketjun - ja koko tuotteen elinkaaren. 

Keskitymme etenkin kasvihuonekaasupäästöjen ja jätteiden vähentämiseen, energiatehokkuuteen, kierrätykseen ja vedenkulutuksen pienentämiseen. Uusien tuotteiden ja tuotepakkausten suunnittelussa olemme pienentäneet hiilijalanjälkeä esimerkiksi vähentämällä pakkausmateriaalien tarvetta ja kuljetuskustannuksia. 100 % Pfizerin avaintoimittajista tukee yrityksen tavoitteita tehokkain kestävän kehityksen ohjelmin. Vuoteen 2020 mennessä Pfizer vähentää mm. 20 % kasvihuonekaasuja, 15 % jätettä ja 5 % vedenkulutusta. 

Jokapäiväisessä toiminnassamme luonnonvarojen säästäminen ja ympäristön huomiointi näkyy monin tavoin. Suomen toimistollamme pyrimme muun muassa pienentämään sähkönkulutusta, vähentämään jätteiden määrää ja lisäämään kierrätystä.

Tutustu Pfizerin Green Journey -ohjelmaan kansainvälisillä sivuillamme (englanniksi).

 

Etäesittelyt pienentämässä hiilidioksidipäästöjä

Pfizer on tarjonnut terveydenhuollon ammattilaisille tietoa lääkkeiden turvallisesta ja oikeasta käytöstä etäesittelyinä jo vuodesta 2015. Olemme laskeneet, että etäesittelyjen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet esimerkiksi A4-kopioarkeilla mitaten miljoonan kopioarkin verran. Tutustu Pfizerin Green Journey -ohjelmaan kansainvälisiltä sivuiltamme (englanniksi).

Etäesittelyt pienentämässä CO2-päästöjä - Pfizer