Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
Hyväntekeväisyys Suomessa
ja maailmalla
HomeVastuullisuusHyväntekeväisyys Suomessa ja maailmalla

Pfizer tukee terveydenhuollon ja hyvinvoinnin kehittämistä Suomessa ja maailmalla. Valtaosa lahjoituksistamme on lääkkeitä.

Suomessa Pfizerin pitkäaikaisin hyväntekeväisyyskohde on ollut HUS lastenyksiköt, jota olemme tukeneet vuodesta 2000 alkaen.

Vuotuisen tukisumman lisäksi järjestämme jo perinteeksi muodostuneen piirustuskilpailun, joka ilahduttaa vuosittain lastenyksiköiden potilaita. Kilpailun upeita piirroksia käytetään myös kuvittamaan Pfizerin jokavuotinen joulutervehdys.

Useita hankkeita ja aloitteita eri puolilla maailmaa

Maailmalla olemme mukana monissa avustushankkeissa, kuten tarttuvien tautien instituutti IDI:ssa Ugandassa sekä kansainvälisessä trakooma-aloitteessa.

Ugandassa koulutamme paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia hoitamaan ja ehkäisemään HIV:tä, aidsia, tuberkuloosia ja malariaa.

Yhdessä International Trachoma Initiative (ITI) -järjestön kanssa olemme jo vuodesta 1998 asti tehneet työtä trakooman kitkemiseksi maailmasta. Trakooma on side- ja sarveiskalvotulehdus, joka voi vähitellen johtaa sokeuteen. Maailmanlaajuinen antibioottien lahjoitusohjelma on käynnissä vuoteen 2030 asti. 

Pfizer on myös mukana kansainvälisessä Gavi-liittoumassa. Sen kautta olemme sitoutuneet toimittamaan 480 miljoonaa annosta pneumokokkirokotetta merkittävästi alennettuun hintaan maailman köyhimpien lasten rokottamiseksi. 

COVID-19-rokotteiden ja -lääkkeiden maailmanlaajuinen saatavuus on ensiarvoisen tärkeää, jotta pandemia saadaan hallintaan. Teemme tämän tavoitteen eteen aktiivisesti yhteistyötä mm. kansainvälisten terveysjärjestöjen, valtioiden, COVAX-menettelyn ja Medicines Patent Poolin puitteissa. Hyödynnämme myös monipuolisesti laajaa kumppani- ja toimittajaverkostoamme mahdollisimman tehokkaan lääke- ja rokotetuotannon turvaamiseksi. COVAX-yhteistyöstä voit lukea kansainvälisiltä sivuitamme (englanniksi).

Pfizer on An Accord for a Healthier World ‑aloitteensa kautta sitoutunut toimittamaan lääkkeitä ja rokotteita voittoa tavoittelematta 1,2 miljardille ihmiselle 45 matalan tulotason maahan eri puolilla maailmaa. Aloitteesta voit lukea lisää: 

Pfizerilaisilla oma health fellows -ohjelma

Pfizerilla on myös oma, sisäinen Health Fellows -ohjelma. Sen kautta työntekijöillämme on mahdollisuus työskennellä väliaikaisesti kehitysmaissa. Lue lisää ohjelmasta kansainvälisiltä sivuiltamme (englanniksi).

Alta löydät lisätietoja hyväntekeväisyyshankkeistamme eri puolilla maailmaa:

Tarttuvien tautien instituutti IDI (englanniksi)
Kansainvälinen trakooma-aloite (englanniksi)
Yhteistyö HIV:tä ja aidsia vastaan (englanniksi)

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastuullisuus

Eettisyys on lähtökohtamme

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

Vastuullisuus

Vaikutamme yhteiskunnassa

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

Vastuullisuus

Yhteistyö lääkäreiden kanssa

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.