Hyväntekeväisyys Suomessa ja maailmalla

Hyväntekeväisyys Suomessa ja maailmalla - Pfizer

Pfizer tukee terveydenhuollon ja hyvinvoinnin kehittämistä Suomessa ja maailmalla. Valtaosa lahjoituksistamme on lääkkeitä.

Suomessa Pfizerin pitkäaikaisin hyväntekeväisyyskohde on ollut HUS lastenyksiköt, jota olemme tukeneet vuodesta 2003 alkaen.

Vuotuisen tukisumman lisäksi järjestämme jo perinteeksi muodostuneen piirustuskilpailun, joka ilahduttaa vuosittain lastenyksiköiden potilaita. Kilpailun upeita piirroksia käytetään myös kuvittamaan Pfizerin jokavuotinen joulutervehdys.

Useita hankkeita ja aloitteita eri puolilla maailmaa

Maailmalla olemme mukana monissa avustushankkeissa, kuten tarttuvien tautien instituutti IDI:ssa Ugandassa sekä kansainvälisessä trakooma-aloitteessa.

Ugandassa koulutamme paikallisia terveydenhuollon ammattilaisia hoitamaan ja ehkäisemään HIV:tä, aidsia, tuberkuloosia ja malariaa.

Yhdessä International Trachoma Initiative (ITI) -järjestön kanssa olemme jo vuodesta 1998 asti tehneet työtä trakooman kitkemiseksi maailmasta. Trakooma on side- ja sarveiskalvotulehdus, joka voi vähitellen johtaa sokeuteen. Maailmanlaajuinen antibioottien lahjoitusohjelma on käynnissä vuoteen 2030 asti. 

Pfizer on myös mukana kansainvälisessä Gavi-liittoumassa. Sen kautta olemme sitoutuneet toimittamaan 480 miljoonaa annosta pneumokokkirokotetta merkittävästi alennettuun hintaan maailman köyhimpien lasten rokottamiseksi. 

COVID-19-rokotteiden ja -lääkkeiden maailmanlaajuinen saatavuus on ensiarvoisen tärkeää, jotta pandemia saadaan hallintaan. Teemme tämän tavoitteen eteen aktiivisesti yhteistyötä mm. kansainvälisten terveysjärjestöjen, valtioiden, COVAX-menettelyn ja Medicines Patent Poolin puitteissa. Hyödynnämme myös monipuolisesti laajaa kumppani- ja toimittajaverkostoamme mahdollisimman tehokkaan lääke- ja rokotetuotannon turvaamiseksi. COVAX-yhteistyöstä voit lukea kansainvälisiltä sivuitamme (englanniksi).

Pfizer julkaisi An Accord for a Healthier World ‑aloitteen 25.5.2022 Olemme sitoutuneet toimittamaan Yhdysvalloissa tai Euroopan unionissa saatavilla olevat patentoidut lääkkeemme ja rokotteemme voittoa tavoittelematta 1,2 miljardille ihmiselle 45 matalan tulotason maahan eri puolilla maailmaa. Aloitteesta voit lukea lisää kansainvälisestä tiedotteesta

 

Pfizerilaisilla oma Health Fellows -ohjelma

Pfizerilla on myös oma, sisäinen Health Fellows -ohjelma. Sen kautta työntekijöillämme on mahdollisuus työskennellä väliaikaisesti kehitysmaissa. Lue lisää ohjelmasta kansainvälisiltä sivuiltamme (englanniksi).

Alta löydät lisätietoja hyväntekeväisyyshankkeistamme eri puolilla maailmaa:

Tarttuvien tautien instituutti IDI (englanniksi)
Kansainvälinen trakooma-aloite (englanniksi)
Yhteistyö HIV:tä ja aidsia vastaan (englanniksi)