Ota yhteyttäOta yhteyttäPfizerProTerveyden tukena Sivustokartta
HomeVastuullisuusSidosryhmäyhteistyöKoulutus- ja tutkimusyhteistyö lääkäreiden kanssaKoulutus- ja tutkimusyhteistyö lääkäreiden kanssa

Pfizer tekee koulutus- ja tutkimusyhteistyötä suomalaisten lääkäreiden kanssa. Lääkärin ammatissa täydennyskoulutus on tärkeää, koska lääketieteellinen tieto uusiutuu ja lisääntyy nopeasti. Lääkäreiden on pystyttävä vastaamaan joustavasti suomalaisten potilaiden ja terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin.

Pfizer tarjoaa lääkäreille mahdollisuuden osallistua täydennyskoulutukseen. Tämä perustuu lääketieteelliseen tutkimustietoon ja yleisesti hyväksyttyihin käytäntöihin.

Lisäksi jotkut lääkärit toimivat kouluttajina ja tieteellisinä asiantuntijoina Pfizerin järjestämissä koulutustilaisuuksissa.

Kongressit tärkeä tiedonlähde lääkäreille

Lääketieteellistä tutkimusta tekevänä lääkeyrityksenä Pfizer haluaa tarjota suomalaisille lääkäreille mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin lääketieteellisiin kongresseihin. Ne ovat lääkäreille tärkeä tiedonlähde, joissa he pääsevät kuulemaan uusinta tutkimustietoa suoraan tutkijoilta.

Lääkärin työ on elinikäistä oppimista. Lääkärillä on sekä eettinen että lakiin kirjattu velvoite kehittää ammattitaitoaan läpi koko ammattiuransa. Lääkärin täydennyskoulutus on myös työnantajan velvollisuus. Työnantajalla on kuitenkin rajalliset mahdollisuudet rahoittaa lääkäreiden koulutusta. Sen vuoksi koulutusyhteistyö yksityisen sektorin kanssa on tärkeää.

Yhteistyön perustana eettisyys ja lääkelaki

Yhteistyötämme lääkäreiden ja muiden viranomaisten kanssa säätelevät terveydenhuollon yksiköiden määräykset, eettiset ohjeet ja lääkelaki. Lääkäreiden kouluttaminen on Pfizerille osa vastuullista yritystoimintaa.

Koulutuksen lähtökohtina ovat tieteellisyys, puolueettomuus, objektiivisuus ja läpinäkyvyys. Pfizerin osallistuminen esitetään avoimesti koulutustilaisuuksien ohjelmassa.

Lääkemarkkinoinnin eettiset ohjeet linjaavat, miten lääkeyritys voi rahoittaa lääkäreiden jatkokoulutusta. Yritys voi maksaa asiantuntijana tai kouluttajana toimivalle lääkärille kohtuullisen luentopalkkion.

Näillä lääkäreillä on velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuutensa lääketeollisuuteen, kun hän kirjoittaa tai puhuu julkisesti sopimuksen kohteena olevasta yrityksestä, riippumatta tilaisuuden luonteesta tai järjestäjätahosta.

Pfizer ei maksa vapaa-ajan aktiviteetteja

Koulutukseen osallistuville lääkäreille yritys voi maksaa ainoastaan tieteellisen tai koulutuksellisen tilaisuuden rekisteröitymiskustannukset sekä matka-, majoitus- ja ateriakulut.  Pfizer ei maksa vapaa-ajan aktiviteetteja eikä viihdettä.

Tavoitteenamme on kehittää suomalaista terveydenhuoltoa julkisen ja yksityisen sektorin kumppanina. Toimintamme perustuu molemminpuoliseen avoimuuteen ja kunnioitukseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vastuullisuus

Taloudellisten etuuksien julkistaminen

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

Vastuullisuus

Eettisyys on lähtökohtamme

We've implemented an unprecedented, comprehensive preparedness plan to control our site operations. Here's the latest.

PfizerProTerveyden tukena Sivustokartta Pfizer Tuotteet TutkimusVastuullisuusBlogitTiedotteetUutisetOta yhteyttäIlmoita haittavaikutuksestaVerkkopalvelun käyttöehdotSosiaalisen median kanavien käyttöehdotYksityisyyttä koskevat periaatteetEvästeiden käyttöIlmoittaminen haittavaikutuksesta
Jos haluat ilmoittaa Pfizerin tuotteeseen liittyvästä haittavaikutuksesta, voit lähettää tiedot lomakkeella Ilmoita haittavaikutuksesta tai ottamalla yhteyttä puhelimitse: +358 (0) 9 430 040.

©Pfizer Ltd. 2024 Kaikki oikeudet pidätetään. Sivustolla mainittujen tuotteiden merkinnät voivat vaihdella maittain.